به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، حجتالاسلام والمسلمين قرائتي در کارگاه روش تفسيري چهره به چهره ويژه طلاب غيرايراني 45 کشور جهان گفت: قواعد را بايد از قرآن بگيريم نه اينکه نظر ديگران را محور بگيريم و قرآن را با آن وزن کنيم، بلکه بر عکس بايد قرآن محور باشد و نظرات ديگران را با آن بسنجيم.
وي با بيان اينکه ما مزه قرآن را نچشيده و به نسل جوان هم نچشاندهايم عنوان کرد: ما از قرآن تنها به الفاظ آن بسنده کردهايم و از آن براي زندگي درس نميگيريم، حوزه علميه اگر تنها به آيه «ايلاف قريش» اکتفا کنند، نبايد حوزه را در تابستانها تعطيل کنند.
قرائتي در اين کارگاه با بيان اينکه هر کلمه قرآن حاوي پاسخ چندين سئوال مورد نياز براي جامعه است، تصريح کرد: تنها از کلمه «سقي لهما» که اشاره به آب دادن به گوسفندان دختران شعيب از سوي حضرت موسي(ع) دارد ميتوان چندين نکته استخراج کرد که براي جامعه امروز ما هم مفيد است.
وي ادامه داد: من تنها از يک آيه شريفه سوره اسراء که در آن به احسان والدين دستور داده است 20 نکته کشف کردهام.
قرائتي با اشاره به خاطرهاي از سفرش به پاکستان و سخنراني در نزد علماي وهابي آنجا اظهار داشت: در اين سخنراني من با سه آيه از جمله «تطهير» و «السابقون السابقون» به آنها ثابت کردم که چرا پيرو اهل بيت(ع) هستم و آنها مبهوت شده بودند و چون آيه قرآن بود نميتوانستند منکر سنديت آن شوند.
رئيس ستاد اقامه نماز درادامه با بيان اينکه قرآن کريم به اقامه عدل، دين، کتاب آسماني و نماز دستور داده است، بيان کرد: قرآن و نماز در کنار يکديگر هستند و خدا نماز را واجب کرده تا مردم به قرآن توجه بيشتري کنند از اين رو طلاب بعد از نمازها حتما يک آيه را براي مردم تفسير کنند.
وي خطاب به طلاب غيرايراني افزود: شما بايد يک دوره تفسير را حتما مطالعه کنيد بعد سراغ انديشهها و آراء دانشمندان اسلامي برويد و محور را قرآن قرار دهيد.
قرائتي گفت: اگر داستان بخواهيد قرآن 268 قصه دارد، اگر تاريخ بخواهيد از قرآن بگوئيد و اگر اخلاق و اعتقادات ميخواهيد براي مردم بگوئيد باز هم به قرآن مراجعه کنيد.
وي در ادامه با اشاره به ريشههاي عزاداري گفت: ريشه عزاداري در قرآن است و خداوند در سوره شمس براي يک دختر بيگناه دوران جاهليت صدر اسلام عزا ميگيرد و ميفرمايد «باي ذنب قتلت». آن وقت ما چرا براي آن همه مصيبتهاي امام حسين(ع) و اهل بيتش که بهترين مردم هستند گريه و عزاداري نکنيم.
قرائتي در عين حال گفت: اسلام همان طور که عزاداري دارد خنده هم دارد، در غير ايام عزاداري بايد مردم را با خندههاي حلال بخندانيم و من هم تصميم دارم در اين جهت سايت خنده حلال راهاندازي کنم.
وي با بيان اينکه روحانيون بايد کوتاه و مفيد سخنراني کنند، اظهار داشت: روحاني خوب کسي است که از مردم، براي مردم و با مردم باشد، اخلاص داشته باشد، به سراغ نسل جوان برود و محور کارهاي خود را قرآن قرار دهد.
گفتن اذان با صداي بلند، استفاده از تمثيلات، مشارکت در تبليغ و بهرهگيري از ديگران در اين زمينه، غافل نشدن از توسل، تبليغ براي نماز، خنداندن مردم، انتخاب آيات متناسب با مردم و ... از ديگر توصيههاي قرائتي به طلاب غيرايراني بود.